Werkwijze

Basisonderwijs Advies  ›   Basisonderwijsadvies   ›   Werkwijze

Onze werkwijze is gebaseerd op het doorlopen van 3 simpele stappen, zodat jij snel weet welke basisschool het best is voor jouw kind!

Eerst zoeken wij (gratis) voor jou de basisscholen die aansluiten bij jouw wensen. Dit doe je door in stap 1 het zoekformulier in te vullen. Aan de hand van dit zoekformulier gaan wij in onze uitgebreide database op zoek naar de beste match. Hier kunnen meerdere scholen uit naar voren komen. Deze worden getoond in stap 2. Deze staan op volgorde, waarbij de bovenste school het best aansluit bij jouw wensen. Om de kwaliteit van deze scholen te kunnen achterhalen, moeten de scholen vergeleken worden. Klik de scholen die jij vergeleken wilt hebben aan en kom vervolgens uit bij stap 3. In deze laatste stap staat jouw account klaar, waarin de scholen die jij hebt gekozen in één mooi overzicht zijn samengevat. Om toegang te krijgen tot dit account vragen wij een kleine bijdrage, die er voor zorgt dat wij ons kunnen blijven inzetten voor alle ouders. Met de informatie die je ontvangt kom je er achter welke school jou het meest aanspreekt qua werkwijze en welke school de beste kwaliteit levert. Door het samengevatte overzicht kan je de verschillende scholen makkelijk en eenvoudig vergelijken om tot een uiteindelijke keuze te komen.

In de vergelijking (het account) ontvang jij van ons de volgende informatie:
1. Informatie vanuit de school
Hierin staat alle informatie die de school zelf geeft door middel van haar website, schoolgids en schoolplan. Deze informatie is vaak tientallen bladzijdes lang, wij vatten alles overzichtelijk voor jou samen in één overzicht. In dit overzicht worden de volgende onderdelen opgenomen:

 • Algemene informatie: zoals schooltijden, aantal leerlingen, aantal teamleden, CITO-score.
 • De missie en visie: waar staat de school voor en welke waarden wil zij haar leerlingen bijbrengen? Welke toekomstplannen heeft de school?
 • De groepsindeling: werkt de school met combinatiegroepen of jaargroepen?
 • De inrichting van het onderwijs: welke methodes gebruikt de school allemaal en welke vakken vindt de school extra belangrijk?
 • De ouderbetrokkenheid: waar worden de ouders allemaal bij betrokken binnen de school? Hoe vaak vinden er oudergesprekken plaats?
 • Algemene bijzondere informatie: Is er een opvang in het gebouw aanwezig? Welke andere bijzondere eigenschappen heeft de school?

2. Informatie vanuit het inspectierapport
Hierin staat alle informatie uit het inspectierapport. Deze informatie is vaak tientallen bladzijdes lang, wij vatten alles overzichtelijk voor jou samen in één overzicht. Hierin komt per onderdeel naar voren hoe de school scoort en op elk onderdeel zit een toelichting van de zwakke en goede punten. De onderdelen die hierin worden opgenomen zijn:

 • De resultaten: zijn de eind- en tussenresultaten van de leerlingen van voldoende niveau?
 • Het onderwijsproces: hoe goed is het aanbod dat de school verzorgt? Wat is de kwaliteit van de gegeven lessen? Hoe goed hebben de leraren de ontwikkeling van de kinderen in beeld? Hoe goed ondersteunen de leraren de kinderen?
 • Schoolklimaat & veiligheid: Welke sfeer hangt er op school? Voelt iedereen zich veilig?
 • De kwaliteitszorg & ambitie: Hoe werkt de school aan ontwikkeling? Wat doet de school allemaal om haar kwaliteit op orde te houden? Houdt de school de ouders genoeg op de hoogte van haar plannen en ontwikkelingen?

 

Daarnaast oVoorbereid de school inntvang jij van ons het E-book ‘Voorbereid de school in‘. In dit boek vind je onderwerpen als:

 • Hoe bereid ik mij voor op een schoolbezoek?
 • Waar moet ik allemaal op letten bij binnenkomst?
 • Waar moet ik tijdens mijn bezoek op letten en welke vragen kan ik stellen?
 • Hoe maak ik uiteindelijk de keuze?

Alle informatie die wij geven wordt zorgvuldig samengesteld. Ons team van basisonderwijsadvies werkt vanuit een professionele en ervaringsgerichte houding. Iedereen heeft een onderwijskundige achtergrond én ervaring in de praktijk en weet dus precies hoe alles op een basisschool werkt. Daardoor kunnen wij de moeilijke vaktaal die je vaak tegenkomt in schoolgidsen en inspectierapporten, omzetten naar duidelijke en alledaagse taal.

basisonderwijs zoeken

zoek nu op basis van uw wensen de beste basisschool

 • Door het invullen van het gratis zoekformulier weet je binnen een paar minuten welke scholen het best bij jouw wensen aansluiten.

 • Wij zijn geheel onafhankelijk dus het resultaat is 100% afgestemd op jouw antwoorden uit het ingevulde zoekformulier.

 • De school van de buren/kennissen/familieleden is niet altijd de school die het best bij jouw wensen past of het beste onderwijs levert!

 • Jij kunt zelf de afstand waarbinnen gezocht moet worden bepalen, waardoor je alleen scholen in jouw buurt vindt.

Nu basisschool zoeken ›


Website realisatie door InterFryslân - Uw internet specialist.